Păgânismul astăzi este în continuă evoluție și în creștere. Wicca a evoluat în nenumărate tulpini, iar mișcarea păgână mai largă s-a dezvoltat și s-a extins dincolo de Wicca și Vrăjitorie. Mai multe tradiții druidice sunt înfloritoare, iar vechea magie ceremonială găzduiește ca Golden Dawn și Ordo Templi Orientis au văzut o renaștere de la începutul lor. Revigorarea Păgânismului antic a stimulat o creștere incredibilă în comunitățile de căldură, elenă, reîncarnare celtică și religio-romană. Tradițiile nesfârșite ale religiilor indigene, cum ar fi Vodoo, Santeria și religiile tradiționale africane, au o voce în comunitatea religioasă mondială, cum nu au avut niciodată.

In România și Păgânismul a venit, acest lucru neputând fii oprit, iar datoria THE NEW PAGAN DAWN (Noii Zori Păgâni), abreviată TNPD este sa vă fie la dispoziție drept călăuze pe drumul vostru și drept reprezentanți solizi și de încredere pentru voi în viața cotidiană ca păgân.

Este un moment fascinant să fii păgân. Cum se înțeleg adepții credinței Wicca Dianică cu politeiștii eleniști? Cum se înțeleg Odiniștii împreună cu Druizii în comunitatea păgână? A revenit timpul Templului? Exersează magia sau este magia o parte importantă a spiritualității tale păgâne? Există puterea comunităților noastre în formele noastre non-tradiționale de organizare? Cum teologiile noastre îmbrățișează păgâni homosexuali, lesbiene, queer și transgender? Poate fii prosperitate cu adevărat din nou in Păgânism? Este revigorarea religiilor antice chiar compatibilă cu viața modernă? Cum creăm o comunitate pluralistă care cuprinde politeiștii, animiștii, panteiștii, duoteiștii, henoteiștii și păgânii de toate tradițiile? Cum exprimăm solidaritatea cu spiritualitatea, Hinduismul și Șinto-ul nativ american fără a trece linia de apropriere culturală? Trebuie să ne creștem copiii în credințele noastre sau să le permitem să își aleagă propria cale? Pot păgânii să evanghelizeze (răspândească vestea cea bună a tradițiilor noastre) și să nu facă prozelitism? Sunt termenii păgâni și vrăjitorii folositori? Cum depășim ideea că orice „păgân” este un faliment moral și etic? Cum ne facem vocile auzite ca minorități religioase?

Aici, la THE NEW PAGAN DAWN (Noii Zori Păgâni), abreviată TNPD suntem dedicați să explorăm diferitele păreri despre Păgânism în toată diversitatea, de la vrăjitoria tradițională britanică din Brazilia până la comunitățile înfloritoare din zona Bay și Paganistan pentru poporul Mari din Rusia. Sunt mulți păgâni acolo și fiecare dintre ei are o mulțime de opinii. Există multe de explorat dincolo de Wicca. Sper să vă alăturați nouă în călătoria aceasta și să formăm astfel o comunitate unită în România pentru eliberarea și reprezentarea intereselor păgânilor români!

Asociația THE NEW PAGAN DAWN (Noii Zori Păgâni), abreviată TNPD  este prima și cea mai mare organizație culturala din România care are drept scop ridicarea nivelului spiritual al oamenilor prin popularizarea informațiilor despre cultele păgâne/neopăgâne și a științelor ezoterice. Are sediul în mun. Bucuresti. În afară de promovarea informațiilor cu privire la cultele păgâne/neopăgâne și a științelor ezoterice, asociația desfășoară activități religioase, campanii de ecologizare și apărare a patrimoniului dacic, diverse activități educaționale (colocvii, conferințe, centre educaționale), sprijină dreptul de cult al adepților săi, sesiuni de practici yoga, tantra etc.

Totodată, din 2017 suntem membri ai ILGA, iar din 20 iunie 2020 suntem membri ai Pagan Awareness Network Inc. pentru o mai bună reprezentare a drepturilor comunității păgâne din România la nivel mondial.

Din 19 iulie 2020, Asociația THE NEW PAGAN DAWN este membră TGEU, o rețea de organizații diferite care lucrează pentru a combate discriminarea împotriva persoanelor trans și pentru a sprijini drepturile persoanelor trans.


Din data de 1 iulie 2020, Judecătoria Sectorului 2 București a admis cererea și acordă personalitate juridică petentei ASOCIAŢIA THE NEW PAGAN DAWN (NOII ZORI PĂGÂNI). Dispune înscrierea Asociaţiei în Registrul Special al Asociaţiilor şi Fundaţiilor aflat la grefa Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti.

Convocare Adunare Generala Extraordinara 

11-13 februarie 2022

 

Asociația THE NEW PAGAN DAWN cu sediul în București, Str. Gheorghe Tache, nr. 4B, Sector 4, CIF 43093143, în conformitate cu prevederile art. 2, Capitolul V. Atributiile organelor de conducere, administrare si control ale Asociatiei din Statut, prin Consiliul Director, convoacă Adunarea Generală Extraordinară în data de 11-13 februarie 2022 (12 februarie 2022 orele 17:00) la Bran, Romania. Convocarea are ca ordine de zi aprobarea Raportului de Activitate pe 2021, Strategia de Mandat pe 2022, dar si alte probleme urgente si vitale organizatiei si comunitatii pagane.

 

Duminica, 9 ianuarie 2022 la sediul Templului Zeilor Antici din Bucuresti, Soseaua Giurgiului 119, Sector 4 alaturi de Secretariatul Asociatiei si presedinta Filialei Bucuresti vom intocmi lista reprezentantilor judeteni si vom contacta persoanele in vederea informarii si stabilirii prezentei la sedinta, dar si a felului in care se poate organiza tot evenimentul in conditii de siguranta sanitara.

La Bran se poate ajunge cu trenul pana in Predeal, de unde (Gara Predeal) unul din colegii nostri va va prelua cu masina pana la locatie. Reprezentantii Sucursalelor/Filialelor trebuie sa isi asigure transportul, masa si vor depune o suma de aproximativ 150 de RON pentru a permite platirea Pensiunii (cost total pentru 2 nopti 2500 RON), dar si care contine o suma de 50 de RON destinata platii combustibilului si a altor cheltuieli legate de organizare. Aproximam pentru a se mentine aceasta suma un numar de 30 de participanti in format fizic, daca nu aceasta va putea suferi modificari. In total vor fi 42 de reprezentanti ai judetelor tarii, cat si capitalei.

La locatie pe langa sedinta, vom avea un ritual impreuna, vom canta si manca impreuna, vom vizita cateva atractii turistice si ne vom bucura de noi, de familia TNPD. Fata de alti ani propunem un nou mod de a implica comunitatea pagana la deciziile ce ii privesc prin puterea de a participa la Adunarea Generala prin Zoom si la propunerea deciziilor si observarea deciziilor din organizatie.

Anuntul convocarii a fost publicat in Redactia ROPAGANISM, Stiri ONG, Social Media, site-ul organizatiei, dar si pe noul site creat pentru acest eveniment si anume ga.thenewpagandawn.eu, cat si pe evenimentul creat online, conform prevederilor statutare.